Aromaterapi och Regndroppsmassage

Regndroppsmassage som även går under kategorin Medicinsk Aromaterapi har fått sitt namn av att man droppar eteriska oljor från ca 15 cm höjd så att de faller som regndroppar ner längs med ryggraden.
Regndroppstekniken är en mjuk och varsam massageteknik, samtidigt som den är oerhört kraftfull, då endast 100% rena eteriska oljor av terapeutisk klass används.
Endast 2% av jordens essentiella oljor sägs vara av terapeutisk grad, och det är oljorna från Young Livings som används i denna behandling.
Regndroppstekniken är en fantastisk välgörande behandling som stimulerar kroppens läkningsförmåga både utifrån och inifrån.
Oljorna har en stärkande effekt på immunförsvaret och påverkar dessutom känslocentrum i hjärnan direkt via doftsinnet.
Det finns alltså många fördelar med regndroppsterapi eftersom den verkar på flera olika plan.

Behandlingen kan bl.a:

  • stärka immunförsvaret och återställa obalanser i kroppen
  • rensa ut gifter, virus, svamp och bakterier
  • lindra rygg- och nackbesvär
  • lindra stress och huvudvärk
  • hjälpa vid ledvärk
  • förkorta sjukdomstiden och lindra olika sjukdomsbesvär
  • öka koncentration och närvaro
  • stimulera kroppens egen läkningsförmåga
  • bidra till känslomässig frigörelse

De eteriska oljornas påverkan

De eteriska oljor som används i Aromaterapin verkar på både kropp, sinne och själ.
Rent fysiskt verkar de på kroppens olika vävnader på olika sätt. En del kan t.ex öka cirkulationen, få spända muskler att slappna av, lindra smärta och inflammation samt dämpa infektioner.
När oljorna inandas tas de snabbt upp i blodet. Dessutom påverkar de eteriska oljorna vårt känslomässiga och metala tillstånd.
Vårt luktsinne är nära förbundet med våra känslor och minnen.
Två luktnerver går rakt in i hjärnan och påverkar det limbiska systemet (reptilhjärnan) som har stor påverkan på våra känslor och instinkter. Eftersom det i sin tur har en direkt koppling till nervsystemet och våra stressreaktioner, kan de eteriska oljornas känslobalanserande och lugnande effekter ha en mycket betydelsefull inverkan på både hälsa och välbefinnande samt på kroppens förmåga till självläkning.
De eteriska oljorna verkar också på människans energifält ( Aura) genom att de har olika frekvenser som påverkar vår egen frekvens och därigenom också känslorna och sinnesstämningen.Frekvensen räknat i MegaHerts (Mhz) hos en frisk kropp ligger på 62-68 Mhz. De eteriska oljornas frekvens börjar på 52 Mhz och går ända upp till 320 Mhz

Bakgrund

Regndroppstekniken kommer från forskning med eteriska oljor som antimikrobiska medel av naturläkaren Dr. Gary Young på 1980-talet.
Gary young har ägnat en stor del av sitt liv till att få fram oljor som en ersättning/komplement till läkemedel.
På egna gårdar runt om i världen odlas örter, blommor och andra växter som destilleras och utvinns till en 100% ren eterisk olja.
Oljorna kan masseras in i kroppen, drickas med vatten eller spridas i luften med doftspridare.
Tekniken blandar mjuk massage med eteriska oljor av hög terapeutisk klass, för att få kroppen i total balans.